Badkamer inrichting en badkamer renovatie worden een combinatie van traditioneel vakmanschap en technologie.

De badkamer krijgt steeds meer aandacht. Dat geldt op het gebied van architectuur, design en technologie, maar tegelijk wordt de badkamer steeds meer een ruimte om zich terug te trekken, te ontspannen en lekker bij te komen. Hoe iemand zijn of haar badkamer inricht zegt veel over zijn gebruiker. Er worden continue nieuwe producten, materialen en kleuren aangeboden door de fabrikanten. Bij Renotechnics spelen we in op trends en de wensen van onze klant zonder mee te gaan in hypes. Uiteindelijk zijn de grotere maatschappelijke onderwerpen bepalend wat de trend op de langere termijn gaat worden. Voor de badkamer zijn thema’s als individualisering, digitalisering, healthness en gezondheidspreventie erg bepalend bij de inrichting en keuze van de producten. 

Gezond leven

De wereld is veranderd. Niet alleen de razendsnelle, digitale revolutie speelt een rol, ook de megatrend van gezond leven beïnvloedt ons. Gezondheid en wellness zijn uitgegroeid tot een belangrijk element van een zinvol leven. De optimalisering van de fysieke en mentale vitaliteit komt voort uit de fundamentele  wens om het leven zo, aantrekkelijk, aangenaam, gezond en toch plezierig mogelijk in te richten.Daarbij bepalen met name de digitale veranderingen de gezondheid van morgen. Complexe technologieën maken ons leven niet alleen eenvoudiger, maar ook individueler. Op vrijwel alle gebieden van leven ontstaan daardoor nieuwe mogelijkheden en kansen. Intelligente processen ontlasten ons en brengen meer  levensenergie en quality time met zich mee.

Digitalisering

Bij regen gaan de ramen automatisch dicht, als het donker wordt schakelt de verlichting buiten vanzelf in en de gewenste temperatuur in de woonkamer wordt per app gestuurd: in het ‘Smart Home’ is de digitale toekomst rond de centrale trefwoorden comfort, veiligheid en energie-efficiëntie al begonnen. Favoriete muziek en een sfeervolle lichtstemming kunnen bijv. naar eigen wensen in het doucheprogramma worden geïntegreerd. Comfortfuncties zoals het automatisch vullen van het bad of de warm-up functie van de douche bieden extra meerwaarde.

Individualisering

De persoonlijke behoeften van de mens beslissen over hoe de plaats van de handeling individueel wordt vormgegeven. Niet de afzonderlijke producten, maar hun functies staan centraal: van de dagelijkse reiniging tot cosmetische toepassingen tot en met preventie. Doel is het om nog betere, intelligentere en specifiekere vormen van waterpresentatie te ontwikkelen.

Hoe moet de badkamer zijn ingedeeld om te voldoen aan mijn persoonlijke behoeften? En hoe kan de kwaliteit van de dagelijkse tijd in de badkamer verder worden verbeterd? Op deze en andere vragen geven we bij Renotechnics graag een antwoord.

(Bron: www.bouwenwonen.net)

Op zoek naar meer inspiratie? Download onze stijlgids