Energiezuinig verwarmen

Algemene woningtechnieken die u écht doen besparen op energie. Van dakisolatie en ventilatie tot sanitair, regenwaterrecuperatie, verwarming met zonnepanelen en energetische totaalrenovaties.

Energiezuinig verwarmen = geld besparen!

Wist u dat ongeveer 70% van uw energieverbruik naar verwarming gaat? Indien u écht wil besparen op energie, kunt u de verwarmingsknop terugdraaien en een dikkere trui aantrekken. Gelukkig heeft u ook andere opties. Uw verwarmingsinstallatie onder de loep nemen bijvoorbeeld. Meestal hebben oudere installaties een lager rendement. En dat vertaalt zich in een hoger energieverbruik en dus meer kosten. Niet bepaald wat u zoekt als u energiezuinig wil wonen en leven.

Expert in Viessmann-verwarmingsketels

Renotechnics is een specialist in het installeren van energiezuinige Viessmann-verwarmingsketels, zowel voor radiatoren als lagetemperatuur verwarming (LTV). We beschikken ook over een eigen plaatsingsdienst met serviceovereenkomst, inclusief twee interventies en een gratis verplicht onderhoud. Meer weten over energie besparen door slimmer te verwarmen? Vraag een vrijblijvende offerte. U ontvangt al een antwoord binnen de 24u!

Bespaar op energie door ventilatie

Een ventilatiesysteem zorgt voor een gecontroleerde en optimale ventilatie in uw woning. De aan-en afvoer van lucht wordt automatisch geregeld. Zo ontstaat er geen nodeloos energieverlies en creëert u een gezond en comfortabel binnenklimaat. Een gecontroleerde ventilatie zorgt al snel voor een flinke besparing op uw energiefactuur.

Waarom uw woning ventileren?

Woningventilatie helpt u om energie te besparen en houdt de kwaliteit van uw binnenlucht op peil. Verse lucht komt binnen langs droge ruimtes als de woonkamer of de slaapkamer. Vervuilde lucht wordt afgevoerd via vochtige ruimtes als de badkamer, het toilet en keuken. Via roosters is er luchtdoorstroming mogelijk van droge naar vochtige ruimtes. Meer informatie over woningventilatie? Vraag gratis advies aan een Renotechnics-expert.

Bespaar tot 70% met een zonneboiler

Warm water voor huishoudelijk gebruik is gemiddeld de tweede grootste energievreter. De hoeveelheid warm water die dagelijks verbruikt wordt per gezinslid is vaak enorm. Wie zonne-energie gebruikt om huishoudelijk water te verwarmen, bespaart tot 70% op de waterfactuur.

Een zonneboiler zet de energie van de zon niet om in elektriciteit zoals bij zonnepanelen, maar in warmte-energie. Dat is veel efficiënter. Het systeem is bovendien een pak goedkoper, waardoor het terugverdieneffect groter is. Op slechts enkele jaren is de kostprijs van een zonneboiler al terugbetaald.

Zonneboilers: voordelig en ecologisch

Een zonneboiler-installatie is relatief goedkoop in aankoop, bijna onderhoudsvrij en heeft een zeer lange levensduur. Zonneboilers zijn dus niet enkel een investering om meteen geld te besparen, maar ook een investering in de toekomst van uw kinderen.

Regenwater recupereren: enkel voordelen

Een gemiddelde Belg verbruikt liefst 120 liter kraantjeswater per dag. Dat is niet enkel een dure grap, maar ook slecht voor het milieu. Door regenwater te recupereren kunt u ongeveer de helft besparen op uw waterverbruik. Dat betekent dat u elk jaar 21.900 liter water minder verbruikt. U zal nog van de Belgische regen gaan houden!

Regenwaterrecuperatie met filtersysteem

Om voor uw woning een geschikt filtersysteem te bepalen, testen we uw regenwater eerst op hardheid en vuil (aarde, zand, roest…). Op basis van deze test bouwen we een geschikt filtersysteemop. Na de installatie van uw waterzuiveringssysteem kunt u uw regenwater gebruiken voor bijna elk huishoudelijk gebruik: toilet, wasmachine, afwas, tuin, onderhoud…

Ideaal voor hellende en platte daken

Regenwaterrecuperatie is geschikt voor zowel platte als hellende daken. Bij platte daken kan er tot 60% en bij hellende daken tot 90% van het regenwater gerecupereerd worden. Het gefilterde regenwater wordt nadien verdeeld over uw woning met een energiezuinige waterpomp. Meer informatie over regenwaterrecuperatie? Vraag gratis advies aan een Renotechnics-expert.

Expert in Cintropur-waterfilters

Renotechnics is gespecialiseerd in het plaatsen van Cintropur-waterfilters. Deze filters bestaan uit hoogkwalitatief synthetisch materiaal. De schroef verandert de stroming in een centrifugale kracht. Zo worden zwaardere vuildeeltjes naar het onderste deel van de filterklok geslingerd. In de filterkous blijven zo enkel de fijne vuildeeltjes over, naargelang de fijnheid van het vlies.

Heeft u een vraag?

CONTACTEER ONS OM UW PROJECT TE BESPREKEN