Wat is een barrièrevrije badkamer?

Jong of oud, in je eigen woning wil je ten volle kunnen genieten van je bewegingsvrijheid. Een barrièrevrije badkamer wordt vaak geassocieerd met een badkamer die aangepast is aan mensen met een fysische handicap. Een barrièrevrije badkamer is nochtans veel meer dan een aangepaste badkamer. Een royale inloopdouche met douchezitting in combinatie met een regendouche wordt door jong en oud even goed geapprecieerd. Subtiele handgrepen kunnen perfect worden geïntegreerd in het design van jouw badkamer. De fabrikanten van badkamer sanitair hebben in hun gamma het aspect design en barrièrevrijheid perfect weten te combineren met elkaar.

Behoud je bewegingsvrijheid in de badkamer

Wanneer wij de vraag krijgen om een badkamer aan te passen voor senioren, houden we rekening met tal van factoren. Voor hen plaatst Renotechnics een barrièrevrije badkamer die perfect inspeelt op hun vraag naar speciale comfort optimalisatie en inrichtingsopties: als het om barrièrevrijheid gaat, is een doordachte planning van sanitaire voorzieningen en inrichting noodzakelijk. Wanneer onze klant bovendien mindervalide is,  zijn er wettelijke richtlijnen die ook Renotechnics strikt naleeft bij de plaatsing van een barrièrevrije badkamer.

Een badkamer voor het leven

Een barrièrevrije badkamer is geschikt voor elke fase van het leven. Wie ouder wordt apprecieert de combinatie van wonen zonder drempels en een tijdloos design. Een elegant ontwerp van een grote inloopdouche met regendouche zorgt voor een veilig comfort, ook voor senioren. Een mooie design wastafel waar je met een rolstoel kan onder rijden… Het zijn details die ervoor zorgen dat uw nieuwe badkamer een badkamer voor het leven wordt.

Bij de plaatsing van een barrièrevrije badkamer voor mindervaliden houden wij eveneens rekening met de wettelijke bepalingen, o.m. op het vlak van bewegingsvrijheid, planning, materiaalgebruik, afmetingen van de douche, wastafel, toilet … enz.

Heb je hierover vragen?

Het team van Renotechnics heeft jarenlange ervaring in het renoveren van badkamers en het aanpassen van badkamers voor personen met een lichamelijk handicap. Wij maken er graag werk van: zonder zorgen en met een oog voor details. We laten werkelijk niks aan het toeval over.  Neem contact op om jouw plannen bespreekbaar te maken.

Bekijk hier één van onze recente realisaties: Barièrevrije badkamers

Op zoek naar meer inspiratie? Download onze stijlgids