Een inloopdouche: De voor- en nadelen

De inloopdouche heeft de jongste jaren veel aan populariteit gewonnen. Vooraleer we een inloopdouche kunnen installeren in je badkamer, zijn er enkele zaken waar je moet op letten. We zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

De voordelen van een inloopdouche

Een inloopdouche heeft het grote voordeel dat je de ruimte van je badkamer optimaal benut. In kleine badkamers zien wij dat mensen heel vaak voor dit type douche kiezen. Een inloopdouche heeft daarnaast ook het voordeel dat je ze volledig op maat kan laten maken. In sommige gevallen kan je

zelfs van je badkamer je grotere douche maken. inloopdouche-renotechnics-2Een inloopdouche is ook ideaal voor mensen die slecht te been zijn, rolstoelpatiënten en kleine kinderen. Bij Renotechnics noemen we dit ‘Wonen zonder drempels’. Bij de inrichting van een barrièrevrije badkamer kiezen onze klanten daarom heel regelmatig voor een inloopdouche. Een inloopdouche heeft daarenboven geen deur waardoor het warmtegevoel overal hetzelfde is in je badkamer. Qua onderhoud is dit type douche tenslotte ook zeer interessant. Een klassieke douchebak heeft voegen tussen de bak en de opstaande wanden. In die voegen begint zich na verloop van tijd vuil vast te zetten. Als je een strak design kiest voor je inloopdouche heb je daar geen last meer van.

Waarop moet ik letten bij de installatie van een inloopdouche?

Eén van de belangrijkste zaken waar je moet op letten bij de plaatsing van een inloopdouche is de afwatering. Aangezien je geen douchebak meer hebt, moet het water op een andere manier opgevangen worden en afgevoerd kunnen worden. Een slecht geïnstalleerde inloopdouche leid onvermijdelijk tot een badkamer waar plassen water blijven staan.

 

Het kan niet de bedoeling zijn om na het nemen van een douche je badkamer te moeten dweilen… De kans op doorsijpeling van het water in het plafond als je badkamer zich op een verdieping bevindt is dan ook reëel.

Daarnaast is er een belangrijk technisch aspect dat je moet bekijken: in welke mate is het in jouw badkamer mogelijk om de afvoerbuis onder de vloer te monteren? De vloer en de douche bevinden zich op gelijke hoogte waardoor de buizen onder de douche moeten gemonteerd worden. Als dit niet mogelijk is, zou je nog met verschillende niveaus kunnen werken in je badkamer of je vloer ophogen. Bekijk in elk geval wat de mogelijkheden zijn of laat je adviseren.

Badkamer inrichting en renovatie is onze passie

Renotechnics is gespecialiseerd in totaalinrichting en renovatie van badkamers. Heb je plannen om een nieuwe badkamer te laten installeren of je oude badkamer te laten renoveren? Laat het ons weten.  Wij laten niets aan het toeval over. Ervaar het zelf nu reeds en ga aan de slag met onze stijlgids. Je vindt er inspiratie en we leggen je stap voor stap uit hoe wij te werk gaan.

Op zoek naar meer inspiratie? Download onze stijlgids