Badkamer trends: wat brengt 2018?

Is je badkamer aan renovatie toe? Ben je aan het bouwen? Dan stond je ongetwijfeld stil bij de vraag: hoe gaan we onze badkamer inrichten? Welke materialen gaan we gebruiken? Welke stijl past het best bij onze woning? Wat zijn de nieuwste snufjes in de badkamer van de toekomst? In onze zoektocht naar originele ideeën voor jouw badkamer renovatie kwamen we deze trends tegen. Geen hypes, maar duurzame ontwikkelingen op het vlak van badkamer inrichting, badkamer technieken en badkamer design.

Energiezuinig wonen en technologie: ook in de badkamer

In een wereld waar we dagelijks met onze smartphone communiceren in ons gezin, met vrienden en collega’s, verwachten we dat we onze woning ook kunnen bedienen op een intelligente manier. Domotica is al lang niet meer nieuw, en het zal niet lang meer duren of onze badkamer maakt deel uit van ‘The internet of things’. In mensentaal: Je bent op een koude winteravond onderweg van je werk naar huis. Terwijl je stilstaat in de file geef je opdracht aan je badkamer om je bad te laten vollopen op de temperatuur die je zelf kiest en het uur dat je zelf bepaalt. Wanneer je thuiskomt, staat je warm bad voor je klaar, is de LED verlichting ingeschakeld in de stemming die je zelf wilt en speelt je favoriete muziek. Je virtuele badkamer butler heeft het allemaal geregeld.

Reeds tal van fabrikanten trekken volop de kaart van smart technology. Zo heeft Grohe de Grohe Digital lijn ontworpen: Een digitale controller start en stopt het water en regelt de juiste temperatuur zowel voor bad als douche, terwijl de buitenste ring rondom de controller de waterstroom regelt. De verlichte LED-ring geeft in kleuren de temperatuur van het water aan. Om te wisselen tussen de hoofddouche, de handdouche en de zijdouches, druk je simpelweg op de betreffende knop op de digitale controller. Het kan niet eenvoudiger!

Licht aan- en uitdoen of een dimmer regelen wanneer je net je handen hebt ingezeept? Hmm, lastig hé… Niet met de spiegelkasten met infrarood schakelaars van Duravit. De spiegelkasten ‘zien’ je handbewegingen: innovatief, praktisch én veilig! Om het geheel volledig ‘af’ te maken, kan je nog een geïntegreerd geluidssysteem als optie laten installeren dat je met je smartphone bedient. En aangezien tegenwoordig de beste smartphones waterdicht zijn, mag je er mee spelen in je douche of bad…

En zo zijn er nog tal van innovaties op komst. Renotechnics houdt de vinger aan de pols. In onze volgende bijdrage hebben we het over energiezuinig wonen en de technologie die dit mogelijk maakt: ook in jouw woning!

Heb je hierover vragen? Plannen om je badkamer te renoveren?

Het team van Renotechnics kan jouw badkamer ook renoveren. Wij bouwen ook jouw badkamer. Van A – Z. Zonder zorgen en met een oog voor details. We laten werkelijk niks aan het toeval over.

Heb je vragen? Neem contact op. Wij maken graag tijd om je plannen te bespreken.

Op zoek naar meer inspiratie? Download onze stijlgids