Badkamer renoveren? Hoe begin je eraan?

Droom je ook van een nieuwe badkamer? Zijn de dagen van je oude badkamer geteld? Een badkamer renoveren is een klus waar heel wat komt bij kijken. We zetten je graag op goede weg.

Stap 1: Verzamel ideeën voor de inrichting van je badkamer

Maak voor jezelf uit welke sfeer je wil badkamer moet uitstralen. Wil je een klassieke badkamer, tijdloze badkamer of ben je eerder te vinden voor een moderne badkamer? Je vindt hierover ongetwijfeld genoeg informatie. Bekijk binnenkort ook zeker onze inspiratiefoto’s op onze Pinterest pagina. Dagelijks vinden we zelf leuke ideeën die we samen met onze klanten omzetten in een concreet plan van aanpak.

Stap 2: Maak zelf eens een plannetje: Teken je droom!

oude-badkamer-ikwileenbadkamer-2-600-400

Ga aan de slag met een A4’tje en een balpen. Maak het niet te ingewikkeld. Teken je droom badkamer zoals je ze zelf zou inrichten. Je hoeft geen architect te zijn of kunstschilder om je ideeën op papier te zetten. Experimenteer met de indeling en met de meubelen. Het is een ideaal aanknopingspunt om een boeiend gesprek te hebben met één van onze adviseurs.

Stap 3: Je badkamer renoveren: zelf doen of uitbesteden?

Je kan met een beetje doe-het-zelf ingesteldheid perfect zelf je badkamer renoveren. Evalueer volgende zaken alvorens eraan te beginnen. Dit kan een hoop ellende en meerkosten besparen achteraf.

  • sanitair: bad, bad-douche combinatie, toilet, (inloop)douche, … afhankelijk van je budget en praktische mogelijkheden zal je een keuze moeten maken. Onderschat de werken niet. Er komt heel wat bij kijken.
  • wanden: De klassieker voor wandafwerking in badkamers zijn keramische tegels. Een combinatie van tegels met vochtwerende verf op de muren is een budgetvriendelijke oplossing om je oude badkamer snel een nieuwe look te geven.
  • badkamermeubels: Ga je voor op maat gemaakte badkamermeubelen of een standaardafwerking?
  • verlichting: Dé nieuwe trend in verlichting is LED. LED verlichting verbruikt veel minder energie dan bijv. halogeenverlichting en je kan er heel creatief mee zijn. Met LED strips kan je gemakkelijk zelf aan de slag.
  • verluchting: Vergeet dit niet. Een goeie verluchting is absoluut noodzakelijk om schimmelvorming te vermijden.

Heb je geen zin of tijd om er zelf aan te beginnen? Het team van ikwileenbadkamer.be maakt elke dag iemand’s droom waar. We zijn een ervaren team van installateurs met een duidelijke missie:

Wij zorgen ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken.

We laten werkelijk niks aan het toeval over. Ervaar zelf hoe we u kunnen helpen. Contacteer één van onze adviseurs voor meer informatie over onze unieke aanpak.

Op zoek naar meer inspiratie? Download onze stijlgids