Een badkamer renovatie voor het leven

Is het tijd om je badkamer te laten renoveren? Dan is een goede voorbereiding al de helft van het werk. Wij vinden het belangrijk dat je niet over één nacht ijs gaat. Tijdens de gesprekken die we met onze klanten hebben, zien we dat hun vorige badkamer een levensduur gehad heeft van om en bij de 15 jaar.  

Hierbij geven je alvast enkele tips mee om mee van start te gaan.

Welke stijl past bij jou?

Over smaken en kleuren valt niet te discussiëren. Iedereen heeft een ideaalbeeld van hoe het interieur van zijn of haar woning er kan uitzien. Om je ideeën om te zetten in een concreet plan, hebben we een handige stijlgids opgemaakt.

De voorbije jaren hebben we tientallen badkamers mogen renoveren in Vlaanderen en tal van mensen hun ideeën over hun droom badkamer omgezet in een uitvoerbaar project met een mooi eindresultaat.

 

We spelen in op trends zonder mee te doen in kortstondige hypes. Dat appreciëren onze klanten ook. Laat je inspireren!

 

Maak een schets van je nieuwe badkamer

Je hoeft geen kunstenaar of interieurarchitect te zijn om je eigen badkamer in grote lijnen op papier neer te zetten. Met een rolmeter, een blad papier en een balpen ga je zo aan de slag.

  • Maak eens een ruwe schets van je droom badkamer.
  • Hoe ziet ze eruit?
  • Welke toestellen zou je graag willen?
  • Hoe zie je de indeling van je badkamer?
  • Zou je zelf de bestaande indeling behouden?
  • Of heb je liever iets compleet nieuw?
  • Wil je ramen en deuren ook laten aanpassen of werk je liever binnen de bestaande indeling van de beschikbare ruimte?

Om snel een idee te hebben van wat er mogelijk is op de oppervlakte die je ter beschikking hebt, kan je met een aantal standaardafmetingen rekenen. 

Welke materialen wil je gebruiken?

De keuze aan materialen die je kan gebruiken in je badkamer zijn even onuitputtelijk dan de inrichting van je badkamer zelf. Als we met onze klanten over materialen spreken, dan komen zowel het esthetische aspect als het functionele aspect aan bod. De duurzaamheid en de onderhoudsvriendelijkheid is voor de levensduur van je nieuwe badkamer essentieel.

Hetgeen je vandaag op je investering ogenschijnlijk bespaart op duurzaamheid en kwaliteit, is een onverwachte kost die zich vroeg of laat laat kennen.

Technische voorbereiding

Bij de installatie van een nieuwe badkamer hoort een technische voorbereiding. Wanneer je ons een plannetje bezorgt van je nieuwe badkamer, kan het handig zijn, zowel voor jezelf als voor ons, om er de aansluitpunten voor water en elektriciteit op aan te duiden. Het is niet altijd nodig om water en elektriciteit in de badkamer volledig te vernieuwen. Dat zal afhangen van de nieuwe indeling van je badkamer en van de staat waarin de bestaande leidingen zich bevinden.

Badkamer inrichting is onze passie

Renotechnics is gespecialiseerd in totaalinrichting en renovatie van badkamers. Heb je plannen om een nieuwe badkamer te laten installeren of je oude badkamer te laten renoveren? Laat het ons weten. Wij laten niets aan het toeval over. Ervaar het zelf nu reeds en ga aan de slag met onze stijlgids. Je vindt er inspiratie en we leggen je stap voor stap uit hoe wij te werk gaan.

Op zoek naar meer inspiratie? Download onze stijlgids